ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 • Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
  Logxi On Line »
  Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ανάμεσα σε δυο Κόσμους» στην Θεσσαλονίκη

  Το Σάββατο 22 Μαΐου 2010 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Holliday Inn στην Θεσσαλονίκη, σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα, έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου δοκιμίων του Ευάγγελου Χανιώτη, «Ανάμεσα σε δυο Κόσμους» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις μας. Για το βιβλίο μίλησαν ο Τάσος Δημητρακόπουλος και ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ Ηλίας Πολατίδης.

   

  Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Ιωάννης Κουριαννίδης, ο οποίος και προλόγισε την εκδήλωση αναφέροντας χαρακτηριστικά «Είναι παρηγορητικό το να βλέπεις σήμερα νέους ανθρώπους να δηλώνουν Εθνικιστές και μαλιστα να μάχονται ενεργά για την καταξίωση των ιδεών τους. Ο Ευάγγελος Χανιώτης είναι ένας από αυτούς. Και το πιο παρήγορο είναι πως ξεπήδησε μέσα από μια εποχή που η πνευματική παραγωγή στον χώρο του ελληνικού εθνικισμού είχε περιοριστεί τραγικά, για να μην πω ότι είχε ευτελιστεί με προϊόντα πνευματικής και ιστορικής αναξιοπιστίας, που οδηγούσαν την ελπίδα των Ελλήνων πατριωτών ακόμη και σε... εξωγαλαξιακούς ορίζοντες».

  Έκλεισε δε την ομιλία του με το ενθαρρυντικό μήνυμα «Όταν βλέπεις σήμερα δίπλα σου νέους Εθνικιστές όπως ο συγγραφέας, αλλά όπως ο εδώ και 4 μήνες φυλακισμένος στα κάτεργα της πασοκικής δημοκρατίας Δημήτρης Παπαγεωργίου, νοιώθεις πως ότι τίποτε δεν πάει χαμένο».
  Στην συνεχεία τον λόγο έλαβε ο αρθρογράφος του «Ελευθέρου Κόσμου» Τάσος Δημητρακόπουλος, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην φιλική του σχέση με τον συγγραφέα, τη περιγραφή των νοημάτων του βιβλίου, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην συνεχιζόμενη οδύσσεια του Δημήτρη Παπαγεωργίου, αναλύοντας πλήρως την κατάσταση και ενημερώνοντας το κοινό για την ιστορία της αήθους πολιτικής δίωξης. Ο βουλευτής Σερρών Ηλίας Πολατίδης αναφέρθηκε διεξοδικά στην φιλοσοφική ανάλυση των δοκιμίων του βιβλίου, στην αναφορά και σημασία τους ειδικά στην σημερινή παρακμιακή εποχή, ενώ έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος και αυτός στον Δημήτρη Παπαγεωργίου, στου οποίου το πλευρό βρίσκεται από την πρώτη μέρα της σύλληψης του.
  Τέλος ο συγγραφέας αναφέρθηκε συνοπτικά στις πνευματικές ανάγκες της εποχής, στην οποία η ιδεολογία μας οφείλει να αντισταθμίσει ενάντια στην αριστερή υποκουλτούρα και τον πολυπολιτισμικό όλεθρο, την κοσμοθεωρία της εθνικιστικής φιλοσοφίας. Αναφέρθηκε στην ανάγκη αναθεώρησης πολλών πραγμάτων, ιδιαίτερα στην απεξάρτηση των ιδεών μας από την παθολογική προσκόλληση στην «ιστοριοπληξεία», γεγονός το οποίο επέτρεψε στην αριστερά να επικρατήσει στο πολιτιστικό, ιδεολογικό και κοινωνικό πεδίο. Ακολούθησε ζωντανός και εποικοδομητικός διάλογος των ομιλητών με ερωτήσεις του κοινού, νεολαία στην πλειοψηφία του, με ουσιαστικές παρατηρήσεις και συμπεράσματα.
  Αξίζει να σημειωθεί πως την παρουσίαση τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Κωνσταντίνος Κιλτίδης.

   


  Παλαιότερα άρθρα
  «ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ» Ένα βιβλίο για το χθες και το αύριο
  Ο Νίκολαος Παπακωνσταντίνου μιλάει για την έναρξη του «τρίτου γύρου»: «Στο Λιτόχωρο, άρχισαν όλα»
  Τα έργα του Περικλή Γιαννόπουλο σε προσφορά για τους επισκπέτες του logxi.com
  Σήμερα στις 18:00 στα “Μαύρα Γράμματα”: Περικλής Γιαννόπουλος, ο θεμελιωτής του Ελληνοκεντρισμού
  Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου γιορτάζει η Λόγχη και είστε καλεσμένοι

  προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 επόμενη