ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 • Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
  Logxi On Line »
  Νέα κυκλοφορία: «Εθνικό Κράτος και Δημοκρατία»

  Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λόγχη το βιβλίο του Νίκου Παπαγεωργίου «Εθνικό Κράτος και Δημοκρατία», που περιλαμβάνει κριτικά κείμενα απέναντι στις δομές του κοινοβουλευτικού καθεστώτος και του πολιτικού βίου καθώς και κείμενα που αναλύουν τις ιδεολογικές αρχές του Εθνικού Κράτους και της ιδεολογίας του Εθνικισμού.
  Όπως περιγράφεται στον πρόλογο του βιβλίου: «Σκοπός μας λοιπόν είναι να αποκτήσουν οι Έλληνες εκείνες τις πολιτικές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να γίνουν ολοκληρωμένοι πολίτες, ώστε να γνωρίζουν πως θα πρέπει να διοικούν και να διοικούνται, σύμφωνα με τις αρχές του δικαίου. Να είναι σε θέση να γνωρίζουν και να απορρίπτουν εκείνους, που προσπαθούν να τους παρασύρουν σε θέσεις οι οποίες είναι αντίθετες με τα εθνικά ιδεώδη».Ας κοιτάξουμε την αλήθεια
  Ο άξονας του βιβλίου αναπτύσσεται γύρω από το αντιθετικό ζεύγος Εθνικό Κράτος- Δημοκρατία: «Πρέπει επιτέλους να μάθουν οι Έλληνες τι είναι Δημοκρατία και πως λειτουργεί. Τι είναι το Εθνικό Κράτος τι επιδιώκει και ποια είναι η δυναμική του. Πρέπει να γνωρίζουν όλα τα θετικά ή αρνητικά στοιχεία, όταν ένα πολιτικό καθεστώς βρίσκεται στην εξουσία. Ακόμη πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που μπορεί να διατρέχουν, και πως ένα καθεστώς μπορεί να χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Πρέπει να γνωρίζουν πως πρέπει να κυβερνώνται οι πολίτες. Να μη κοιμόνται τον ύπνο των μακάρων δίχως να αντιδρούν, αλλά να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση. Όλα τα καθεστώτα είναι καλά όταν ωφελούν τους πολίτες και κακά όταν τους βλάπτουν».

  Ως προς το σκέλος της Δημοκρατίας αναλύονται τα εξής: «Ξεκινούμε στο πρώτο μέρος του βιβλίου με τη Δημοκρατία διότι όπως λέγουν όσοι την υποστηρίζουν έχει ως βάση την ισότητα. Είναι αληθής η θέση αυτή; Απόλυτος δημοκρατία δεν υπήρξε πουθενά σε ολόκληρο τον κόσμο, σε οποιαδήποτε εποχή. Απαντούμε στο ερώτημα γιατί η δημοκρατία δεν είναι ιδεολογία και τι λέγουν επιφανείς δημοκράτες γι’ αυτήν.

  Να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι
  Ο ρόλος των κοινοβουλευτικών πολιτικών και τα λαμόγια της πολιτικής. Τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι βουλευτές για να παρασύρουν τους πολίτες και τι λέγουν επώνυμοι πολιτικοί και διανοούμενοι για τη δημοκρατία. Δημαγωγία και δημαγωγοί, ένα προνόμιο της δημοκρατίας αλλά και για ποιους λόγους η δημαγωγία ευτελίζει την πολιτική. Ρίχνουμε φως εις το σκότος της δημοκρατίας». «Το δεύτερο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στο Εθνικό κράτος και τι επιδιώκει ως πολιτικό καθεστώς. Ποιο είναι το καθήκον και η αποστολή του Έθνους και πως είναι η διακυβέρνηση του; Ακολουθεί τι είναι εθνικισμός και τι εθνική συνείδηση και πώς η εθνικιστική ιδεολογία διαχωρίζεται από την αστική. Ακόμα, Εθνικισμός και οικονομία, η ώρα των Εκλεκτών και πως αναδεικνύονται, το Εθνικό κράτος εναντίον εθνικομηδενιστικού οικουμενισμού, η ελευθερία ως καθήκον προς τους πολίτες του Εθνικού κράτους και η Ελληνική νεολαία σαν μελλοντικός οδηγός τους Έθνους.

  δείτε περισσότερα και παραγγείλτε το βιβλίο από το e-shop της Λόγχης


  Παλαιότερα άρθρα
  Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (06) της Ανάκτησης
  Νέα κυκλοφορία: Ο λόγος του Φον Ρίμπεντροπ της 26ης Νοεμβρίου 1941
  Καλή Ανάσταση με Πίστη και Γνώση
  20 Μαρτίου 1947, δολοφονείται από Συμμορίτες ο Πάνος Κατσαρέας ιδρυτής των Ε.Α.Ο.Κ.
  Τα αγαπημένα σου βιβλία με ένα «κλικ» στο σπίτι σου!

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 επόμενη