ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 • Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
  Logxi On Line »
  Νέα κυκλοφορία: "Πέρα από το Εθνικό Κράτος"

  Μία αντιεξουσιαστική προσέγγιση του Εθνικού μας αύριο
  του  Γιάννη Παναγιωτακόπουλου


  παραγγείλτε απο εδώ το βιβλίο online

  Το βιβλίο «Πέρα από το Εθνικό Κράτος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λόγχη, είναι η πρώτη «συγγραφική προσπάθεια» του  Γιάννη Παναγιωτακόπουλου.  Ο αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι , ο συγγραφέας των κειμένων, όχι μόνο έχει αντιληφθεί το πρόβλημα του Ελληνικού Εθνικισμού, αλλά δείχνει και τον δρόμο τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε σήμερα για να διαμορφώσουμε μία πρόταση για τον Εθνικισμό η οποία θα βασίζεται στην ιδιοσυστασία του λαού μας.
  Αξίζει να μελετήσουμε τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματά του σχετικά με την δομή του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους, την αλλαγή των φορέων της εξουσίας, από τον Τούρκο κατακτητή και δυνάστη στον «Έλληνα» κοτζάμπαση και φεουδάρχη, ο οποίος προσκυνώντας τον εκάστοτε δυνατό ξένο προστάτη αλλοίωσε τον χαρακτήρα του Ελληνικού λαού και επέβαλλε με την βία και την δολιότητα τα ξένα προς εμάς ήθη και έθιμα των Δυτικο Ευρωπαίων.

  Το αγνό και εν πολλοίς ανιδιοτελές κίνημα του Φιλελληνισμού μετετράπη σε όργανο ποδηγέτησης των Ελλήνων στα χέρια των ξένων και των ντόπιων πρακτόρων τους, οι οποίοι αφού κερδοσκόπησαν πάνω στο πάθος μας για ελευθερία δανείζοντάς μας με τοκογλυφικούς όρους, μας έσπρωξαν, εκμεταλλευόμενοι τα πάθη μας, σε έναν αιματηρό εμφύλιο που λίγο έλειψε να πνίξει το όνειρο της Ελευθερίας. Ήρθαν λοιπόν μετά ως «σωτήρες», να καρπωθούν τους αγώνες και τις θυσίες του Ελληνικού λαού.
  Δεν τους έφτανε όμως αυτό, δεν ήθελαν την Ελλάδα μόνον  ένα κράτος δορυφόρο, έπρεπε και να την ακρωτηριάσουν όχι μόνο εδαφικά, αλλά το χειρότερο, πνευματικά. Τα Ελληνόπουλα έπρεπε λοιπόν να γαλουχηθούν  με τις κάθε λογής  Δυτικές σοφιστείες οι οποίες ήταν μία κακή και άστοχη ερμηνεία του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος, εξαφάνισαν από την ιστορία μας τα χίλια και πλέον χρόνια της Αυτοκρατορίας μας της Βυζαντινής η οποία στηρίχθηκε και  μεγαλούργησε και στις δύο ηπείρους όπου από τα αρχαία χρόνια δραστηριοποιούνταν η Φυλή μας γιατί, όπως μας είπαν, εμείς είμαστε απευθείας   απόγονοι των Αρχαίων.
  Αγνόησαν το, επί χιλιετίες σύστημα διακυβέρνησης μας, το κοινοτικό, με το οποίο οι Έλληνες μεγαλουργούσαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και μας «φόρεσαν» το άβολο κοστούμι της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, αυτού του νόθου παιδιού της Γαλλικής Επανάστασης.
  Δυστυχώς κατά την διάρκεια των χρόνων που πέρασαν από την ίδρυση του Νέου Ελληνικού Κράτους τίποτε δεν άλλαξε και τίποτε δεν διορθώθηκε απεναντίας ο Ελληνισμός συρρικνώθηκε εδαφικά αφού δήθεν ηγέτες προσπαθώντας να «χορτάσουν» την αρχομανία τους εξέθεσαν τους Έλληνες σε φονικούς, όπως αποδείχθηκε, κινδύνους με αποτέλεσμα μετά από εικοσιπέντε και πλέον αιώνες ο ένας πνεύμονας του Ελληνισμού, αυτός της Ανατολής να πάψει να λειτουργεί. Τώρα πλέον είμαστε και με την «βούλα» Δυτικοί.

  «Οδηγοί» και διαμορφωτές
  Η καινοτομία σε αυτήν την προσπάθεια του συγγραφέα είναι ότι προσεγγίζει τις διαθρωτικές αδυναμίες του ελλαδικού κράτους από την γέννησή του στηριζόμενος  όχι σε κάποια νεφελώδη και αόριστη ιδεολογία, αλλά στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι με το σπαθί, αλλά και με την πέννα έδωσαν την μάχη τους για να καταστεί αυτό το κράτος όχι μόνο εθνικό αλλά και πραγματικά ελληνικό.
  «Οδηγοί» και διαμορφωτές της άποψης του Γιάννη είναι κάποιες από τις τεράστιες προσωπικότητες της Νέας Ελληνικής Ιστορίας που δυστυχώς το ξενόδουλο κατεστημένο τότε δεν έλαβε υπόψη του τις προτροπές τους και τώρα, με την μέθοδο της σιωπής, τις καταδικάζει στην αφάνεια. Μορφές όμως όπως ο θιασώτης του Εξελληνισμού των πάντων Περικλής Γιαννόπουλος, ο οποίος έδωσε το ακατάλυτο στίγμα για το πώς πρέπει να ζουν και να συμπεριφέρονται όλοι οι Έλληνες, αλλά και ο μαθητής του και ένθερμος οπαδός του Ελληνικού Κοινοτισμού, Ίωνας Δραγούμης θα είναι πάντα επίκαιροι.
   Eίναι σαν να μην έχει περάσει ούτε μία ημέρα από τότε που ο Γεώργιος Σουρής με τον καυστικό του τρόπο σατίριζε τα «κατορθώματα» των Ελλήνων πολιτικών, θέση στο βιβλίο αυτό έχει και η ιδεολογία του πρώτου Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια ο οποίος δολοφονήθηκε γιατί προσπάθησε να ελευθερώσει τον ελληνικό λαό από έναν άλλον εχθρό, μετά τους Τούρκους, τους εγχώριους κοτζαμπάσηδες. Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης ο οποίος αγωνιούσε όχι μόνο κατά την διάρκεια της επανάστασης για την ελευθερία των Ελλήνων αλλά και για την μορφή που θα έχει αυτή και ο Λίνος Καρζής, θιασώτης και αυτός του Ελληνικού Κοινοτισμού, αλλά και αναμορφωτής του αρχαίου ελληνικού δράματος είναι το παράδειγμα του πως οι Έλληνες μπορούν να μεγαλουργήσουν με «το σπαθί και την πέννα». Τέλος ακόμα και ο σύγχρονος αριστερός φιλόσοφος (τροτσκιστής) Κορνήλιος Καστοριάδης, λόγω του σεβασμού του για την Αρχαία Ελλάδα, είχε κατανοήσει πλήρως την διαφορά της Αρχαίας Ελληνικής Πολιτείας και του νεοελληνικού δυτικού κατασκευάσματος
  Διαβάζοντας λοιπόν, ή ακόμα καλλύτερα μελετώντας το  βιβλίο  θα διαβλέψουμε τις αδυναμίες μας, θα πάψουμε, επιτέλους, να πιστεύουμε στην «σύμπτωση» των κακών πολιτικών, οι «συμπτώσεις» δυστυχώς είναι πολλές για να είναι όντως συμπτώσεις και αν θελήσουμε να θυσιάσουμε κάποια από τα «αργύρια» της Δυτικής επίπλαστης  ευμάρειας πιστεύω ότι θα βρούμε και τον τρόπο για την ανάκαμψή μας. 

  παραγγείλτε απο εδώ το βιβλίο online


  Παλαιότερα άρθρα
  «Γεώργιος Γρίβας- Ο Διγενής του Έθνους»
  Νέες κυκλοφορίες βιβλίων
  Με επιτυχία τα εγκαίνια του νέου μας βιβλιοπωλείου
  Ο φασισμός και αι ιδεολογικαί του βάσεις
  70 χρόνια μετά...

  προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 επόμενη