ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 • Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
  Logxi On Line »
  Έλληνες εναντίον βαρβάρων

  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

  Οι εκδόσεις «ΛΟΓΧΗ» με αφορμή την προβολή της ταινίας  «300 Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ», η οποία αποτελεί συνέχεια της ταινίας «300» που αναφέρονταν στην μάχη των Θερμοπυλών και παρά τις ιστορικές ανακρίβειες τις οποίες περιέχει έκανε γνωστά σε όλον τον κόσμο και δυστυχώς και στους εφησυχασμένους Νεοέλληνες τα κατορθώματα των προγόνων μας οι οποίοι με την απόφασή τους να αντισταθούν απέναντι στην απειλή μιας τεράστιας αυτοκρατορίας έσωσαν όχι μόνον την τιμή τους, αλλά και ολόκληρο τον Δυτικό Κόσμο από την σωματική αλλά, κυρίως, την πνευματική υποδούλωση.
  Κανείς, σήμερα, δεν μπορεί να αποφανθεί με βεβαιότητα ποια θα ήταν η μορφή του σύγχρονου κόσμου αν ο Ελληνισμός είχε ηττηθεί στην σύγκρουσή του με την Περσική Αυτοκρατορία, το πιθανότερο είναι ο κόσμος να ζούσε στο σκοτάδι της Ανατολίτικης δεισιδαιμονίας.
  Για να θυμηθούμε, λοιπόν τα κατορθώματα, αλλά και την τεράστια προσφορά των προγόνων μας στην ανθρωπότητα οι εκδόσεις μας σας προτείνουν μία σειρά από βιβλία ιστορικού και ιδεολογικού περιεχομένου, αλλά και μυθιστορήματα στα όποια καταξιωμένοι και ταλαντούχοι συγγραφείς μας δίνουν με την δύναμη, αλλά και την γλαφυρότητα της πέννας τους όλο το μεγαλείο της τιτάνιας αυτής προσπάθειας.
  Για τα ιστορικά βιβλία κάνουμε αρχή με το έργο του Κωνσταντίνου Πλεύρη «ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ» στο οποίο εξιστορούνται τα γεγονότα των Περσικών Πολέμων και τονίζεται το παράδειγμα των Αρχαίων Ελλήνων προς τους λαούς οι οποίοι θέλουν να ζουν ελεύθεροι. Στην συνέχεια  προτείνουμε  το έργο του Βρετανού ιστορικού Rupert Matthews «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ», Ο οποίος μας αφηγείται με συναρπαστικό τρόπο πως είναι να στέκεσαι δίπλα στους καλύτερους πολεμιστές του κόσμου οι οποίοι κάτω από τις διαταγές ενός θρυλικού Βασιλιά αντιστάθηκαν στην Περσική Αυτοκρατορία.

  Θα συνεχίσουμε με την πραγματεία του Κωνσταντίνου Κολιόπουλου «Η ΥΨΗΛΗ ΣΤΡΑΤΙΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ», με την οποία κατανοούμε κάτω από ποιές συνθήκες ζούσαν και εκπαιδεύονταν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες ώστε να είναι ικανοί να αντιμετωπίζουν τους ισχυρότερους στρατούς του κόσμου, το «ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ» του Μιλτιάδη Μιχαλόπουλου αν και δεν πραγματεύεται την εποχή των Ελληνοπερσικών πολέμων μας δίνει πολλά στοιχεία για τον χαρακτήρα και την νοοτροπία των Σπαρτιατών. Οι Σπαρτιάτες δεν ήταν όμως οι μόνοι που είχαν την τιμή να θυσιαστούν για την Ελλάδα, μαζί τους έπεσαν μαχόμενοι και 700 Θεσπιείς οι οποίοι αρνήθηκαν να φύγουν χωρίς να πολεμήσουν, για την θυσία τους αυτή θα διαβάσουμε στο βιβλίο του Ταξιάρχου ε.α. Χρήστου Κοσσιώρη «ΟΙ ΕΠΤΑΚΟΣΙΟΙ ΘΕΣΠΙΕΙΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ», Η Σπάρτη δεν ήταν μόνο οι άντρες όμως, στην σκληρή τους ανατροφή έπαιζαν ρόλο και οι γυναίκες, έτσι λοιπόν στο κλίμα μας βάζει η Sarah Pomeroy με την επιστημονική της εργασία «ΟΙ ΓΥΝΑΙΛΕΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ». Στην εξιστόρηση των γεγονότων δεν υστερεί η λογοτεχνία, ανάμεσα σε αυτούς που ζωντάνεψαν με την πέννα τους την δόξα των Σπαρτιατών είναι και ο Andrea Frediani με το έργο του «300 ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ», στα βήματά του βαδίζει και ο Νίκος Κυριαζής με το ιστορικό μυθιστόρημα «Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ» και ο Αντώνης Αντωνιάδης με τον «ΛΥΚΟ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ» στο οποίο αφηγείται την ιστορία του μοναδικού επιζώντα των Θερμοπυλών, του Αριστόδημου. Το «ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ» του Δημήτρη Στεφανάκη περιγράφει με την ζωή του ανθρώπου που έσωσε την Ελλάδα και τον Δυτικό Πολιτισμό, του Λεωνίδα του Βασιλιά της Σπάρτης. Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος στο βιβλίο του «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ» μας κάνει γνωστό το τέλος του ανθρώπου ο οποίος πρόδωσε τους συμπατριώτες του στους Πέρσες εισβολείς. Ο Άγγελος Φωκάς με το «300 Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ» μας δίνει μία επική περιγραφή του πρώτου μεγάλου πολέμου που έκρινε την μοίρα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας. Για το τέλος αφήσαμε τον ίσως καλύτερο όλων τον Στίβεν Πρέσσφιλντ με το γνωστό σε όλους μας «ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» το οποίο διαβάζοντάς το νομίζεις ότι πολεμάς μαζί με τους 300 Αθάνατους.
  Η εποποιία όμως των Ελληνοπερσικών πολέμων δεν γράφτηκε μόνο στις Θερμοπύλες, αλλά και στον Μαραθώνα και στην Σαλαμίνα, έτσι λοιπόν στο κλίμα μας βάζει ο Αθανάσιος Κόρμαλης με την πραγματεία του «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙ…» στην οποία μας δίνει τα στοιχεία για το κατόρθωμα των Αθηναίων και του Στρατηγού τους του Μιλτιάδη, ο Jim Lacey με το «ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ» αναλύει την τακτική και την στρατηγική που ακολουθήθηκαν στην μάχη, καθώς και των αριθμό των μαχητών της κάθε πλευράς. Ο Πολύκαρπος Παριορίτσας στο «ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ» μας μεταφέρει τις αναμνήσεις του τραγωδού Αισχύλου από την εποποιία του Μαραθώνα. Το «ΣΑΛΑΜΙΝΑ» του Χαβιέρ Νεγρέτε εκτός από την θρυλική ναυμαχία μας αναλύει και την στρατιωτική ιδιοφυία του δημιουργού της νίκης και της καταστροφής του περσικού στόλου, του Θεμιστοκλή, ο Τάσος Καραγιάννης στο «ΔΟΡΥ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΦΑΙΑΣ» αποκαθιστά στην μνήμη μας τους Αιγινήτες οι οποίοι διακρίθηκαν στην ναυμαχία περισσότερο από όλους τους Έλληνες, ακόμα και από αυτούς τους Αθηναίους.
  Οι εκδόσεις μας λοιπόν προτείνουν αυτά τα εξαιρετικά βιβλία, φυσικά υπάρχουν και άλλα, στο αναγνωστικό κοινό με γνώμονα πάντα την Εθνική επιμόρφωσή του.  

   


  Παλαιότερα άρθρα
  Εξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο
  Αντάντ κατά Ελλάδος Θύτης και θύμα Β΄ τόμος
  «Αλλού και κάπως» με τον Χρίστο Γούδη

  προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61