ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Απόλλωνος 3-5,
4ος όρ. Σύνταγμα Αθήνα - τηλ. 210 3611590 -
 
 • αναζήτηση με συγγραφέα
   
 • αναζήτηση κατά τιμή
 • αναζήτηση
 • Mailing List
  Γραφτείτε στην mailing list για να ενημερώνεστε πρώτοι με τις νέες κυκλοφορίες ...

  E-MAIL :
  Logxi On Line »
  Νέα κυκλοφορία: Η οικονομία στην Νέα Ευρώπη


  Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει κείμενα και λόγους του ηγέτη του Ράϊχ Αδόλφου Χίτλερ και των Βάλτερ Φούνκ, υπουργού Εθνικής Οικονομίας του Γ’ Ράιχ και προέδρου της Ράιχσμπανκ, Καρόλου Κλώντιους πρέσβη της Γερμανίας, Βάλτερ Νταρρέ υπουργoύ Επισιτισμού και Γεωργίας, του Πουλ αντιπρόεδρου της Ράιχσμπανκ, Χέρμαν Αλς μέλoυς του Συμβουλίου της Ντόιτσεμπανκ, Λάντφριντ υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας του Ράιχ και δρ Ίλγκνερ, μέλους του Συμβουλίου της Ανωνύμου Βιομηχανικής Εταιρίας Φάρμπεν. Οι οικονομικές θέσεις, έχουν διατυπωθεί μετά την έναρξη του πολέμου 1939-1941 όταν υπήρχε αισιοδοξία για την δημιουργία της Νέας Ευρώπης στην οποία θα είχε εξουδετερωθεί ο Μπολσεβικισμός και η πλουτοκρατική εκμετάλλευσης των Ευρωπαϊκών λαών.

  Στις 30 Ιανουαρίου του 1933 ο πρόεδρος της Γερμανίας Χίντεμπουργκ, αναθέτει την διακυβέρνηση της χώρας, στον Αδόλφο Χίτλερ και το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiter Partei, N.S.D.A.P.). Μαζί του συνεργάζεται και το Καθολικό κεντρώο κόμμα με αρχηγό του τον Φρανς φον Πάπεν( Franz von Papen).
  Πρώτο μέλημα του Χίτλερ και του κόμματος του οποίου ηγείτο, ήταν η οικονομία και η λύση του προβλήματος της ανεργίας. Πρώτος διατυπώνει τα πλεονεκτήματα του κρατικού παρεμβατισμού στην οικονομία. Η ανεργία και η απορρόφηση των ανέργων θα γίνει μέσω της κρατικής χρηματοδότησης δημοσίων έργων. Αυτές είναι οι πρώτες εξαγγελίες, που μπαίνουν σε εφαρμογή αμέσως με την άνοδο του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος στην εξουσία. Δεν χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα για να φανούν τα θετικά αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής του Χίτλερ, αφού η ανεργία μειώθηκε κατά 90% και τα 6.000.000 ανέργων απορροφήθηκαν στα τεράστια δημόσια έργα τα οποία εκτελούντο σε ολόκληρη την χώρα.
  Η Γερμανία ολόκληρη έμοιαζε με ένα πελώριο εργοτάξιο. Η εθνική παραγωγή αυξήθηκε στο 102% μεταξύ των ετών 1933-1936, και το ακαθόριστο εθνικό εισόδημα διπλασιάστηκε. Όπως μετέδιδε ο Αμερικανός ανταποκριτής στο τότε Βερολίνο SHIRER, το αγαπημένο λογοπαίγνιο των Γερμανών εργατών καθώς κάθονταν στο πλούσιο τραπέζι τους ήταν: “Στη Γερμανία του Χίτλερ, το μόνο δικαίωμα που δεν έχεις είναι να πεθάνεις από ασιτία”.
  Η εθνικοσοσιαλιστική οικονομική πολιτική είχε ουσιαστικά δύο σκοπούς. Την ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας στο εσωτερικό από τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης του 1929 και επίσης, την ανάπτυξη της Γερμανικής οικονομίας σε τέτοια επίπεδα ώστε να καταστεί παγκόσμια οικονομική δύναμη. Για να μπορέσει όμως να δημιουργηθεί μια νέα οικονομική πολιτική όχι μόνο για την Γερμανία αλλά και για τους λαούς της Ευρώπης, κατά την άποψη του Χίτλερ και των συνεργατών του θα έπρεπε να εξουδετερωθεί ο μπολσεβικικός κίνδυνος ο οποίος απειλούσε τις Ευρωπαϊκές χώρες και συγχρόνως να κτυπηθεί η εκμετάλλευση των λαών από την πλουτοδημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Οι λαοί τις Ευρώπης θα είχαν επομένως την δυνατότητα εν μέσω ειρήνης για μία νέα δημιουργική και γόνιμη οικονομική συνεργασία. Η συνεργασία θα επεκτείνετο επίσης στον κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό τομέα.
  Εκείνη την εποχή μπήκαν και οι πρώτες ιδέες για την ένωση των λαών της Ευρώπης, από τον γερμανό καγκελάριο και τους οικονομικούς συνεργάτες του. Αντίθετα οι φιλελεύθεροι δημοκρατικοί ηγέτες των χωρών της Ευρώπης ήσαν εναντίον της Ενωμένης Ευρώπης. Η έκβαση του Β’ Π.Π. πολέμου δεν επέτρεψε στον οικονομικό Εθνικοσοσιαλισμό να δοκιμασθεί σε βάθος χρόνου, αλλά ούτε και την ένωση των λαών Ευρώπης, απαλλαγμένους από τον μπολσεβικισμό και την πλουτοδημοκρατία.
  Αψευδής μάρτυρας των παραπάνω είναι το σπάνιο φωτογραφικό υλικό 40 σελίδων, με το φυλλάδιο που διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του NSDAP το 1936 για να ενημερωθεί ο Λαός για την πρόοδο της Γερμανικής Οικονομίας αλλά και από το επίσημο διμηνιαίο περιοδικό του κόμματος Die wirtschaftspolitische Parole (Η οικονομική πολιτική), που κυκλοφόρησε το 1936.
  Διαβάζοντας κάποιος το βιβλίο αυτό ανακαλύπτει την αιτία των σημερινών προβλημάτων και ίσως και την λύση τους...


  Παλαιότερα άρθρα
  Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (06) της Ανάκτησης
  Νέα κυκλοφορία: Ο λόγος του Φον Ρίμπεντροπ της 26ης Νοεμβρίου 1941
  Καλή Ανάσταση με Πίστη και Γνώση
  20 Μαρτίου 1947, δολοφονείται από Συμμορίτες ο Πάνος Κατσαρέας ιδρυτής των Ε.Α.Ο.Κ.
  Τα αγαπημένα σου βιβλία με ένα «κλικ» στο σπίτι σου!

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 επόμενη